Christine Matthesen om collagen og hudplejeprodukter

Som vi bliver ældre, så daler collagen niveauet i vores hud, og det hele kan blive lidt mere slapt og mindre elastisk. Nogle af de helt store syndere, der nedbryder din collagen er:

• Solens UVA stråler: UVA-stråler fra solen er en af de største syndere i nedbrydningen af collagen. Brug solcreme dagligt for at beskytte din hud mod solskader.

• Forurening: Beskyt din hud mod forureningsskader ved at rense den grundigt og bruge antioxidantrige produkter.

• Tobak: Rygning nedbryder collagen og elastin.

Det er ting, du kan gøre noget ved udefra, men der er også ting, du kan gøre indefra - både for at beskytte den collagen, du allerede har, men også for at stimulere din egen produktion af collagen.

Så hvad skal du kigge efter, når du skal købe hudplejeprodukter i ønsket om stimulere din egen collagen produktion? A vitamin er klart en af de mest researchede og dokumenterede ingredienser. Vitamin C hjælper med at beskytte din hud i dagtimerne mod frie radikaler og forurening, men det bidrager også om natten med at stimulere din egen collagen produktion. Derudover kan AHA, som eksempel glukossyre, altså eksfoliering og peeling også hjælpe.

Nogle af de nyere ingredienser, som ikke er helt ligeså researchede, er for eksempel niacinamid, peptider og bakuchiol. Forskellige behandlinger kan også hjælpe med at stimulere din collagen produktion. Det gør de f.eks. med laser, LED eller microneedling.

[vitayummy-collagen]

[vitayummy-collagen-cherry]

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer modereres, før de offentliggøres