KVINDER DER INSPIRERER: ANNE WEICHENFELDT STEENBERG

I dette blogindlæg byder vi powerkvinden, Anne Weichenfeldt Steenberg, hjerteligt velkommen. Anne er stifteren bag My Beauty Guide (MBG), og så har hun mere end 20 års erfaringen i skønhedsbranchen. I dette blogindlæg deler hun ud af sine erfaringer og bedste tips til branchen. Læs med her for at høre, hvad der motiverede hende til at springe ud som iværksætter og selvstændig. 

 

Jeg hedder Anne, er 40 år gammel, lykkeligt gift og mor til to skønne drenge. Oprindeligt kommer jeg fra Frederikshavn, men flyttede til København for små 20 år siden, fordi der var flere jobmuligheder for mig end i Frederikshavn.

Jeg har arbejdet i beauty-branchen i omkring 20 år, og startede med at være i mesterlære som kosmetolog i en lille klinik i Frederikshavn. Men der har nok altid været en eventyrer i maven på mig, og jeg så en masse nye muligheder i København. Min ”skønhedsrejse” begyndte først rigtigt, da jeg flyttede til København og uddannede mig som Materialist i Matas på Frederiksberg.

Efterfølgende arbejdede jeg hos CHANEL i Københavns lufthavn, inden jeg blev ansat som salgsleder hos Føtex, Salling Group i København.

Senere i min karriere startede jeg hos SÆTHER, som er en distributør, der forhandler skønhedsprodukter inden for dufte, make-up og hudpleje. Jeg var i mange år Produkt- og Salgstræner i Skandinavien i deres Travel Retail afdeling, hvor jeg bl.a. underviste personalet i GUCCI dufte, Guerlain makeup og La Prairie hudpleje. Det var et super spændende job, hvor jeg fik lov til at rejse rigtig meget, formidle og møde en masse mennesker.

Da jeg kom tilbage fra min første barsel, rykkede jeg til en ny afdeling hos SÆTHER, hvor jeg gennem årerne sad i forskellige stillinger hos makeup-mærket Max Factor, bl.a. som Brand Manager og Community Manager. Et brand som jeg elskede at arbejde for!

Når man har været i branchen i så mange år, kommer man vidt omkring og lærer alle facetter af branchen at kende, gode som mindre gode. Jeg var glad for mit arbejde, jeg elskede mine kollegaer og brændte for at arbejde med de brands jeg gjorde. Alligevel var der et eller andet i mig, som gerne ville forfølge drømmen om at være selvstændig, men jeg vidste ikke helt, hvad det skulle være.

Mens jeg var på min anden barsel, så jeg Go’ morgen Danmark, hvor stifterne af Vivino var i studiet og fortælle om Vivino-appen. Jeg synes det var sindssygt smart, og tænkte: Hvorfor gør man ikke også det med beauty-produkter? Det er nemlig lige så svært at navigere rundt i beauty-produkter.

Jeg tyggede lidt på den ide, overvejede det i forhold til, at jeg havde små børn, men til sidst sprang jeg ud i det. Jeg fik fat på en app-udvikler, og så begyndte vi så småt at bygge MBG appen op.

Siden da er det gået over stok og sten. Og for ca. to år siden kunne jeg se, at hvis MBG virkelig skulle rykke og udover de danske grænser, så var jeg nødt til at gå all-in og opsige min stilling hos SÆTHER.

I begyndelsen var det super skræmmende ikke at have en fast indkomst, men det var også fedt at gå all-in på MBG. Jeg fik de første betalende brand-samarbejder i hus, en investering i slutningen af 2020, og nu er vi et lille team af super skønne og dedikerede medarbejdere. Vi har netop lanceret MBG i Norge, Sverige, Finland og UK, så der er sket rigtig meget på kort tid. Og det er simpelthen sådan en spændende rejse, vi er på.

 

Hvordan har du formået at få så mange stillinger i beauty-branchen?

Jeg har altid været typen, der har presset på og fundet ud af, hvordan jeg kunne dygtiggøre mig og ikke været bange for at gribe de muligheder, der bød sig. Da jeg f.eks. skulle være Community Manager, tog jeg en uddannelse i sociale medier ved siden af arbejdet. Jeg tror, det handler om at se mulighederne, gribe dem, og så gøre det – det gjorde jeg også med MBG. Hvis man springer ud i det, og er åben for at lære noget nyt og dygtiggøre sig, så tror jeg også, at verden åbner nye døre. Jeg har altid været en knokler. Mit arbejde har altid fyldt meget, og det var måske også derfor jeg følte, at jeg hele tiden ville dygtiggøre mig - fordi jeg gerne ville noget mere.

 

Hvad er skønhed for dig?

Skønhed for mig er, at jeg føler mig godt tilpas, og at det jeg ser i spejlet, gør mig glad. Det lyder måske lidt fluffy, men skønhed kommer i mange former og nuancer. Det kan f.eks. være en ny mascara, der giver mig flotte vipper eller self-tanning produkter, der giver mig en flot glød.

Det der med at føle, at man har det godt - det betegner jeg som skønhed, og jeg føler, at jeg kan erobre hele verden.

 

 

Hvornår og hvorfor fik du interessen for skønhed?

Det kom lidt tilfældigt efter Handelsskolen, da jeg skulle finde en læreplads. Det ”traditionelle” var at finde en kontorplads, men det kunne jeg ikke. Min mor foreslog mig en kosmetolog læreplads, fordi jeg altid havde interesseret mig for skønhed - og det viste sig at være rigtig sjovt, hyggeligt og lærerigt. Det var derfor meget tilfældigt, at jeg endte i skønhedsbranchen, men det er en spændende branche, fordi der hele tiden sker noget nyt. Arbejdsmæssigt så er det dét kreative, og det at skabe noget, som jeg synes er rigtig interessant, og det der driver mig.

 

Hvad siger du til dem, som siger, at branchen er overfladisk?

Jeg synes, at overfladisk er et meget negativt ord, og det vil jeg ikke betegne branchen som. Skønhedsprodukter skulle gerne skabe en god følelse og fornemmelse, så jeg vil hellere vende den om og beskrive branchen som ”feel-good” - og det tiltaler mig.

 

Hvordan gør man det godt i skønhedsbranchen? 

 • Dygtiggør dig, vær nysgerrig og innovativ – hver dag.
 • Vær god til at networke.
 • Vær opdateret på trends – hold øje med de sociale medier, trendrapporter etc. 

   

  Hvordan bruger du de sociale medier til MBG?

  Jeg bruger de sociale medier til at komme tættere på vores følgere. Jeg elsker, at vi kan vise små upolerede bidder fra vores hverdag på kontoret. For mig er det vigtigt, at vores følgere kender os og vores hverdag – det giver autenticitet, dialog og dermed en relation – som jeg mener er noget af det dyrebareste, du kan have med dine brugere/kunder.

  Og så arbejder vi med at vores content skal være underholdende, lærerigt og relevant – man må gerne sidde, efter at have set et post eller Instagram-story, med et smil på læben eller føle sig oplyst på f.eks. et produkt.  

  Og så bruger vi de sociale medier til at trække trafik ind til My Beauty Guide appen – f.eks. ved testpaneler, konkurrencer, spændende produktanmeldelser etc.

   

  Hvordan blev My Beauty Guide til?

  Som nævnt var det appen Vivino, som inspirerede mig til at udvikle MBG. Jeg syntes, at der manglende en platform, hvor den almindelige forbruger havde en ”beauty-stemme” – et sted hvor ”du og jeg” kunne læse ærlige anmeldelser fra ”almindelige” mennesker. I dagligdagen bliver vi jo alle eksponeret for fortryllende marketingstekster, smukke beauty-visueller, influenter etc., og det kan derfor være svært at navigere i, hvad der virkelig virker. Derfor skabte jeg My Beauty Guide – så det netop er nemmere at finde frem til de produkter, der rent faktisk virker, baseret på brugernes oplevelser og erfaringer.

   

   

  Har du gode tips til at blive selvstændig og iværksætter?

  1. Spring ud i det! Hvad er det værste, der kan ske? Selvfølgelig kan økonomien spille ind, og måske sætte en stopper for drømmen. Men se på mulighederne; måske har man en lille opsparing eller kan tage et lån i huset, eller få banken/investorer med på ens drøm.
  2. Skriv dit mål ned på et stykke papir - og tal med nogen om det. Hvad er det, du gerne vil opnå? Og hvordan kommer du dertil?
  3. Kontakt det lokale erhvervshus. Da jeg startede My Beauty Guide vidste jeg ikke, at det eksisterede, men find det lokale erhvervshus og tal med dem om det. De kan f.eks. guide dig igennem processen, eller sætte dig i kontakt med nogen, som kan hjælpe dig.
  4. Brug dit netværk, og vær ikke bange for at spørge om hjælp. Der findes en masse kompetente mennesker, der har været igennem det hele, og som gerne vil hjælpe og godt kan lide at blive spurgt til råds. Du kan også prøve at blive en del af et iværksætternetværk med iværksættere og selvstændige, disse netværk er virkelig er blomstret op på det seneste.
  5. Du skal gøre op med dig selv, om du vil knokle numsen ud af bukserne, og være indforstået med, at det kommer til at koste nogle ressourcer, tid og penge. Jeg var rædselsslagen for at fylde 40 år uden at have taget springet. Jeg var også bange for at sidde i den samme stilling og være glad nok for det, men drømme om noget andet – og det motiverede mig for til at tage skridtet.
  6. Undersøg markedet, og vær nysgerrig på, hvad andre gør 

    

   Hvem og hvad inspirerer dig?

   Stifteren af Vivino-appen, Heini Zachariassen, inspirerer mig meget. For nyligt så jeg et webinar med ham, og det var simpelthen så inspirerende - han har gåpåmod og tænker stort. Det handler om at have ambitioner og målsætninger fra start. Husk ikke at sætte dit lys under en skæppe eller føle, at du ikke er god nok. Når andre kan – så kan du også!

   Pernille Sandberg fra Goodtalks inspirerer mig også meget. Hun har skabt noget fra bunden med udgangspunkt i, at vi skal være bedre til at spille hinanden gode. Det synes jeg er et super cool initiativ. Hun har formået at skabe et netværk og en organisation, som omhandler dette. Og jeg føler jo f.eks. at VitaYummy snakker mig god, når de har valgt at bringe dette interview.

   Kvinder, der ikke er bange for at komplimentere, bakke op og løfte andre, det inspirerer mig i den grad! Men alle typer mennesker inspirerer mig faktisk, alle har en historie med sig i bagagen, og derfor er jeg meget nysgerrig i mødet med andre.

    

   Hvor henter du din motivation fra?

   Jeg er nok opdraget lidt i ”flinkeskolen” og i mange år sad janteloven lidt for dybt i mig. At sige, at jeg havde store ambitioner var svært for mig at sige højt.

   Igennem tiden er jeg dog kommet frem til, at der ikke er nogen som siger det for mig og folk kan heller ikke læse mine tanker. Jeg er selv nødt til at fortælle om mine ambitioner, og jeg er selv nødt til at iværksætte tingene for at nå mine mål – det kan andre ikke gøre for mig.

   Jeg har derfor ændret min tankegang til; at hvis jeg vil nå et mål – så er det kun én der kan gøre det – og det er mig selv! Jeg finder motivationen og drivet i mig selv og i de målsætninger jeg sætter. Og så vil jeg gerne bevise at My Beauty Guide kan blive en global spiller, og det er vi jo heldigvis allerede i gang med,

    

    

    

    

   Efterlad en kommentar

   Alle kommentarer modereres, før de offentliggøres