Kvinder der inspirerer | Olivia Salo

Velkommen til vores femte indlæg i serien 'Kvinder der inspirerer'. I dag er vi utrolig glade for at byde influenceren og TV-værten Olivia Salo hjertelig velkommen. Oliva Salo er kendt for at være meget åben, ærlig og sårbar på hendes sociale medier, og i dette indlæg får du indblik i hendes stærke mindset. Derudover kan du læse om hendes liv som influencer, hendes syn på online shaming samt få hendes bedste tips til en mere positiv hverdag. 

Vil du starte med at fortælle lidt om dig selv?

Jeg hedder Olivia Salo, og til dagligt arbejder jeg som influencer. Derudover er jeg TV-vært for TV3, og er lige hjemvendt fra Mexico i forbindelse med den nye optagelse af Paradise Hotel, hvor jeg er en del af deres nye team. Personligt er jeg et meget åbent menneske, der elsker nye udfordringer og som tager en dag ad gangen – og så ser jeg alt som et kæmpe privilegie.

 

Hvordan er det at være et offentligt ansigt?

At være et offentligt menneske har medført, at jeg er blevet et mere privat menneske. Jeg har løbende fundet ud af, at jeg virkelig værdsætter mit eget privatliv. Jeg har derfor fundet en god balance mellem mit arbejde som influencer og mit privatliv. Ulempen ved at være et offentligt ansigt er, at folk altid har en holdning til, hvem du er. Jeg møder dog heldigvis sjældent modstand i mit arbejde, og det tror jeg kommer af, at jeg er meget åben og ærlig omkring, hvem jeg er. Mine følgere er ikke i tvivl om, hvem jeg er. Det er en kæmpe fordel at få så meget anerkendelse og opbakning, som jeg gør. Jeg føler mig utrolig heldig over, at der bliver udtrykt så meget positivitet på mine sociale medier.

 

Hvordan adskiller du privatlivet fra dit arbejde?

Jeg er meget åben og ærlig på mine sociale medier, men jeg tror, at det er lidt misforstået for mange, at vi influencere deler alt fra vores hverdag. Det er slet ikke tilfældet. Jeg har weekender, hvor jeg deler enormt meget ud af personlige fortællinger, oplysninger og anekdoter. Det har jeg mærket, hjælper mange andre. Jeg føler, at jeg har et stort ansvar for de mennesker, som følger mig, fordi jeg har valgt at dele sårbarhed, som mange kan spejle sig i. Jeg værdsætter dog også, at nogle ting i mit liv holdes privat, som fx kærlighedslivet. Hvis jeg har en weekend, hvor jeg bare har lyst til at lukke af - så gør jeg også det. Jeg er en gang blevet mødt af, at nogle af mine følgere mente, de havde ret til at vide alt, hvad der foregår i mit liv, men jeg styrer selv, hvad jeg vil dele og ikke dele.

Hvor kommer din stærke personlighed og positive indstilling fra?

Det er supersvært at svare på, og faktisk et spørgsmål jeg ofte bliver stillet, hvilket jo er det største kompliment at få - fordi jeg er jo bare mig. Mine forældre har altid sagt, at det kommer meget naturligt til mig at være selvstændig. Jeg tror, at mit mindset kommer af, at jeg tidligere altid skulle gøre alle omkring mig tilfredse eller glade uden at gøre mig selv glad - og det var enormt hårdt. Jeg levede på andres bekostning og ikke min egen, og derfor ændrede jeg mit mindset. Hvis jeg fx står i en situation, hvor jeg har gjort noget godt for et andet menneske men føler mig utilpas, så trækker jeg mig tilbage, reflekterer og kigger indad. ”Hvorfor er jeg ikke glad lige nu? Og hvad ville gøre mig glad i den her situation?”.

Min positive indstilling kommer helt grundlæggende fra, at jeg er meget reflekterende i alle situationer, og tænker mange aspekter igennem, men altid ender ud i en konklusion: Jeg er hovedrollen i mit liv, så hvorfor skulle jeg ikke være gladest altid? Det kan godt misforstås som om, at jeg er meget selvisk, men det er jeg på ingen måde. Mit råd er, at man skal være selvreflekterende og lytte til sig selv, når man gør noget eller tager en beslutning. Jeg har selv haft pleaser-genet, og især i forhold. Jeg kunne få helt ondt i maven, hvis min partner havde den mindste ubehag, da jeg følte, at det var min skyld, indtil jeg en dag spurgte mig selv: ”Hvorfor har jeg så stort et behov for at please andre og gøre dem glade, når jeg ikke selv er glad?”. Den her selvindsigt og selvrefleksion startede, fordi jeg var en stor pleaser.

 

 Vil du prøve at forklare Law of attraction?

Jeg er ikke særlig spirituel eller religiøs, men jeg fandt ud af, at hvis du sender en tanke ud i universet og virkelig dyrker den, så er der faktisk en rigtig stor chance for, at det kommer til at ske. I stedet for konstant at tvivle på ting, som jeg gerne vil, så vil jeg hellere sende en tanke ud i universet om, at det nok skal komme til at ske – og det virker. Det er sket i rigtig mange aspekter i min karriere. Jeg har altid drømt om at komme på TV, og nu står jeg her, og har været vært på en af Danmarks største programmer, og det er sket indenfor to år. Det handler om at dyrke den tanke, og tro på, at det nok skal ske – og det dyrker jeg også i mit privatliv. Jeg har alt i hovedet, og sender det ud som en tankestrøm.

 

Hvad er dine bedste tip til kvinder, som har svært ved at sige fra?

Jeg synes, at man skal trække sig tilbage i et sekund, overveje hele situationen og reflektere over, hvordan det gavner dig positivt og negativt, og så opveje dem mod hinanden. Jeg har også været nødt til at gøre det i venskabelige relationer, hvor jeg har tænkt: ”Hvordan kan det være, at når jeg ser det her menneske, så har jeg en smule ondt i maven? Er det noget jeg vil bruge min energi og tid på?”. I det lange løb har jeg fundet frem til, at det er det ikke.

 

Hvad er dine bedste tips til en mere positiv hverdag? 

  • Sæt lyst før fornuft. Der er utrolig mange mennesker, der sætter fornuft frem for lyst, men jeg har fundet ud af, at det er med til at mindske min livsglæde i hverdagen.
  • Tag en dag ad gangen. Det gavner mig utrolig meget at tage en dag ad gangen. Det øger min livsglæde og livskvalitet at tage spontane valg, og det er sådan jeg har fundet ud af, hvad der gør mig 100% glad.
  • Oplevelser frem for materialisme.
  • At rejse og gøre det bekymringsløst. Hvis jeg blev kørt ned i morgen og ikke havde rejst, så ville jeg godt nok være ærgerlig.
  • Fokuser på livskvalitet – jeg prøver at oppe min livskvalitet og finde ud af, hvad der gør mig glad, og prioriterer det i min hverdag.
  • Tag flere chancer. Det er okay at tage nogle chancer, også selvom det er lidt farligt. Sommetider giver det resultater at tage chancer, mens andre gange er det selve læringen, man tager med sig. Jeg har fx valgt at leve et liv uden et sikkerhedsnet, og hvis det på et tidspunkt ramler, så må det ramle, og så må jeg finde ud af, hvad der så kommer til at ske efterfølgende.

  

Hvad er det vigtigste for dig at opnå gennem dit arbejde som influencer?

Det vigtigste for mig er gennemskuelighed. Det betyder meget for mig at skabe et ægte realitetsbillede overfor de unge, der følger mig. Min primære målgruppe er mellem 18-24 år. Jeg ved, at mange kvinder i denne målgruppe også kan gennemgå nogle ting i deres liv, hvor de måske kan spejle sig i det, jeg deler af på grund af min sårbarhed og menneskelighed. Jeg får enormt mange rørende beskeder fra mine følgere, da der er mange, der er rigtig gode til at skrive og takke mig for at dele ud af min sårbarhed eller usikkerhed, hvilket har hjulpet dem til at rykke sig på nogle forskellige aspekter. Det er enormt rørende, når det sker. Det kan være de mindste ting, som kan hjælpe en anden person på vej, og det har jeg mærket meget, når jeg har delt ud af hjertesorg. Mange henvender sig for at fortælle, hvor befriende det er ikke at stå alene med en følelse, fordi jeg har delt noget, de kan spejle sig i. 

Jeg modtager dagligt mange beskeder fra folk, der både roser mig, men som også rækker ud efter hjælp, og hvis jeg skulle svare på hver eneste besked, så kunne jeg ikke lave andet i løbet af min dag. Det er utrolig hårdt at skulle selektere, når et menneske udviser sårbarhed, som de har gjort overfor mig. Det er meget svært at vælge, hvornår man tager skridtet videre og åbner en samtale. Her handler det også meget om, hvor jeg er i mit eget liv, og hvad jeg kan overskue at reflektere over. Jeg giver aldrig folk enestående råd om, hvad der det eneste rigtige, men jeg giver dem mine refleksioner og fortæller, hvad jeg selv ville gøre i den givne situation, og så håber jeg de kan bruge det i deres liv.

 

Hvilke råd har du til nye influencere?

Mit bedste råd er, at man altid skal tænke på sit eget humør fremfor andres. Tro på sig selv og stå inde for, den du er. Man kommer rigtig langt i livet ved at være et sympatisk menneske, og behandle andre mennesker ordentligt. Tænk på andre mennesker, men pas alligevel godt på dig selv. 

 

Hvad er dine planer og mål for dine sociale medier?

Jeg har aldrig lavet en plan eller en målsætning for min karriere, da min succes og vækst er kommet dag for dag. Det handler også om, at jeg er meget taknemlig for de muligheder, jeg er blevet givet professionelt. Min profil er derfor vokset helt naturligt, hvilket også har åbnet døren for, at jeg har startet min egen podcast ”Ansigt til ansigt”. Jeg tager det, som det kommer, og ser muligheden for min virksomhed. Når man lever af sit eget navn, så er det svært at lave en forretningsplan over vækst og mål. For mig handler det grundlæggende om, at hvis folk ikke kan lide, hvem jeg er eller hvad jeg viser på mine sociale medier, så kommer de ikke til at følge med. Det er helt okay for jeg ved 100%, hvem jeg er.

 

Hvad er dine tanker omkring shaming på de sociale medier? 

Personligt synes jeg, at det er enormt tarveligt og jeg forstår ikke, hvorfor man har behov for at shame andre mennesker online. Jeg er kendt fra Reality-tv, og det er ofte her folk er bedst til at udskamme andre. Der er en tendens til, at når man optræder på TV eller offentligt, så er det okay at være tarvelige, fordi man selv har valgt at udstille sig. Helt enestående har jeg oplevet enormt lidt hate. Det der bliver kommenteret på er, at jeg har et anderledes udseende ift. mine tatoveringer, men jeg har valgt ikke at tage det ind. Jeg ved, at når folk dømmer andre online, så bunder det i deres egne usikkerhed. Tarvelig er det ord, som kan gøre mig allermest ked af det – mest fordi det er unødvendigt at være tarvelig over for hinanden. Helt grundlæggende tror jeg, at alt dårligdom bunder i egen usikkerhed. Det tror jeg virkelig på. Det er det mindset jeg tuner ind på, hver gang nogen er tarvelig over for mig. Jeg håber bare, at personens dag er blevet bedre af, at de fik sagt noget tarveligt til mig, fordi min dag blev i hvert fald ikke bedre at få det at vide. 

Jeg tror, at tendensen kommer fra den danske kultur, da vi generelt set er rigtig dårlige til at unde andre mennesker noget bedre end os selv, og at tarveligheden kommer derfra. Folk er tarvelige, fordi de har ondt i røven over, at andre har succes eller har det bedre eller er kommet frem på en eller anden front. Jeg har aldrig forstået, hvordan man kan komme til det punkt, hvor man trykker på tasterne for at skrive noget negativt. Et lille eksempel er, at jeg har postet et billede med mit nye hår, hvor der er en, som skriver ”Jeg synes, at det ser fint ud, men jeg synes, at det er lidt for konet”. Jeg forstår ikke, hvorfor man har behov for at gribe til tasterne og skrive noget, der er negativt ladet. Jeg er da ligeglad med den mening, så lad dog være med at skrive noget. Det er helt grundlæggende; hvis du ikke har noget pænt at sige, så lad være.

 

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer modereres, før de offentliggøres