Kvinder der inspirerer | Pia Thau

Velkommen til det allerførste indlæg i ”Kvinder der inspirerer”. VitaYummy har virkelig glædet sig til at præsentere nogle af de superseje og inspirerende kvinder, der gør en forskel for andre mennesker. I vores første indlæg byder vi velkommen til Pia Thau, kostvejleder, iværksætter, stifter af Restart Juice og sidst men ikke mindst, mor til to.

 

Pia gik fra at være en helt almindelig usikker pige, med konstant migræne, til at udleve sin sunhedsdrøm, som både fik hende selv og et utal af klienter tilbage i en sund balance uden ekstremer. Med over 12 år som praktiserende kostvejleder, tre sundheds bøger, et Fit Nu koncept med den tidligere bokser Mikkel Kessler, sundhedsfigur på discountkæden Kiwi, over 1000 opskrifter bag sig og TV og radio på sidelinjen, har Pia Thau i den grad udlevet sine drømme. I dag har hun slået sig til ro med sin kæreste, Metin Barut, som hjælper hende med at bygge Restart Juice op, hvor det ikke kun er juice, der bydes på, men et helt sundhedsunivers, som gør sundhed implementerbart i en travl hverdag. 

Vil du fortælle lidt om dig selv, din baggrund og hvad du laver i dag?

”Jeg blev færdiguddannet for omkring 10 år siden som Professionsbachelor i Sundhed og Ernæring. Min store passion for sundhed kommer af, at jeg kommer fra en familie, der kæmper meget med alkohol, depression, vægt, selvmord, sygdomme – det hele. Jeg har selv kæmpet rigtig meget med migræne og vægten, så jeg var bange for hvor jeg ville ende. Det drev mig til at gøre noget godt for mig selv, og hjælpe andre. Det var sådan jeg fandt ud af, hvad jeg var passioneret omkring”.

”Da jeg startede på mit studie, kom jeg under vingerne på Lene Hansson. Det kickstartede min karriere, og jeg begyndte at skrive artikler, udvikle opskrifter og praktisere kostvejledning. Det var især det kreative univers, som fangede min interesse og det faktum, at sundhed kan bruges på mange måder uden en løftet pegefinger”.

”Senere rykkede jeg til Kolding og åbnede min første klinik. Jeg havde 30.000 kroner, købte en vægt og startede min drøm. Så måtte det bære eller briste. Jeg tog springet, og turde at tro på det område, jeg var passioneret omkring. Her skrev jeg også min første bog ’Spis dig sund og rund - en bog om fertilitetsfremmende kost’".

Kort efter min bog udkom lavede jeg et sundhedsunivers sammen med Mikkel Kessler, og senere blev jeg Kiwi’s sundhedsekspert, hvor jeg løftede hele deres sundhedsprofil. Jeg arbejdede der i tre år, og det er noget af det mest givende arbejde, jeg nogensinde har lavet, fordi jeg hjalp familier med at se sundhed som noget nemt og lækkert - uden at pege fingre".

”Jeg har derfor arbejdet rigtig meget de sidste 12 år – noget der ligner 60-80 timer om ugen. Heldigvis har jeg nogle skønne børn, som synes, at det er inspirerende og sjovt at være med. Jeg vil gerne inspirere mine børn til at føle at arbejde og sundhed kan være sjovt. Det er en vigtig del af deres identitet”.

”I dag arbejder jeg fuldtid med Restart Juice, som jeg har haft kørende i 8 år. Her ligger min store passion. Juice er en sund, nem og let tilgængelig måde at få de næringsstoffer, vi har brug for i dagligdagen”. 

Hvad er sundhed for dig?

”Min filosofi har altid været, at sundhed skal kunne overføres til hele familien, og at man ikke skal bevæge sig i ekstremer. Jeg tæller ikke kalorier, men går meget op i næringsstoffer. Det er mit store budskab. Jeg ser kroppen som en bank, hvor man i hverdagen sparer op til ”de dårlige tider”. I hverdagen skal der være et godt plus på kontoen, hvor der i weekenden er råd til de sociale kalorier. Sundhed skal være nemt og overskueligt”.

Hvordan skaber du en god balance i en travl hverdag?

”Det har været rigtig svært for mig at skabe en god balance i hverdagen, da jeg er en kvinde, som er meget passioneret omkring det, jeg laver. For 10 år siden havde jeg svært ved at balancere hverdagen, men da jeg fik børn, blev det endnu vanskeligere. På et tidspunkt arbejdede jeg alt for meget, hvilket resulterede i en skilsmisse for tre år siden. Det har gjort, at jeg ser tingene på en helt anden måde. Det var en hård lærestreg, som har medført, at jeg har mine børn 7/7. Når de er hos deres far knokler jeg med arbejde, men når mine børn er omkring mig, så eksisterer mit job ikke. Så er jeg mor, og det brænder jeg for. Min skilsmisse har lært mig, at man ikke skal tage sine nærmeste for givet, for det er en dyr regning i lærebogen. Jeg fortryder ikke noget, da jeg elsker, hvor jeg er i dag. Jeg har fundet en rigtig god balance”.

Hvad gør dig glad?

”Det der gør mig glad, er at mærke ro og balance. Når man arbejder så meget, som, så er det min sundhed der gør, at jeg stadig står oprejst, og ikke er knækket for længe siden. Det gør mig glad at være sammen med mine børn, at de har det godt, og at de har et smil på deres læber på trods af en skilsmisse. De forstår kerneværdien i, hvordan kærlighed kan være. De forstår at arbejde er vigtigt, men at man kan finde den gode balance”.

”Jeg har et fantastisk netværk, der hjælper på kryds og tværs, og en dejlig kæreste. Det betyder meget at have en klippe og et bagland, der støtter mine drømme. Jeg er rigtig god til at trække stikket. En gang om måneden tager jeg på spaophold eller ud at rejse med mine børn eller min kæreste. Jeg nyder min familie, og at vi kan være frie, rejse og opleve sammen. Det driver mig, og gør mig glad”. 

Hvordan får du den bedste start på dagen?
”Det første jeg gør om morgenen er at lave en god kop kaffe, som jeg tager med i bad. Derefter tager jeg en juice og et stort glas vand med citron. Det giver mig en masse god energi, næringsstoffer og hydrering til at starte dagen på. Jeg er altid glad om morgenen, og det smitter af på mine børn og kæreste”.

Hvad inspirerer dig i hverdagen til at være succesfuld?

”Som selvstændig har man opture og nedture, og det vil man altid have. På sociale medier ser du ofte glansbilledet, men når du kender menneskerne bag deres succes, så ved du, at der kan være en anden historie. Jeg har et stort netværk med spændende mennesker, og de inspirerer mig. At være selvstændig er dødhårdt. Det har gjort, at jeg har måtte rejse mig et utal af gange. Det har jeg også set en masse andre mennesker gøre. Hvis de kan, så kan jeg også – og det driver mig”.

”Jeg har altid stået på egne ben. Jeg har arbejdet lige siden, jeg var helt lille, aldrig ligget på langs og aldrig haft et sabbatår. Jeg er en kvinde, der altid arbejder og nærmest er bange for at sidde stille. Jeg bliver meget inspireret af nederlag, og at man kan rejse sig igen, så længe man tror på sig selv, kender sine stærke og svage sider og accepterer, at sådan vil det altid være”.   

Hvem inspirerer dig?

”De kvinder, der inspirerer mig allermest, er kvinder, der har ben i næsen, facer deres nederlag og fortæller det til offentligheden. De er ærlige og viser, at alt ikke bare er et glansbillede, men at nederlag er en naturlig del af livet. Der vil altid være tårer, smil og glæde forbundet ved at være selvstændig. Det er en del af det. Jeg er meget inspireret af iværksætteren Michelle Kristensen, og Tina Søgaard, stifteren af E-cooking. De er ægte powerkvinder”. 

Hvad er dine bedste tips til at få succes?
  • Find ud af hvem du er, hvad der driver dig, hvad er dine udfordringer, hvad brænder du for, hvad og hvem inspirerer dig. Det er rigtig vigtigt at vide, hvad din passion er.
  • Du skal sætte mål, der er realistiske, så du fra start føler, at du opnår succes. Sæt kort- og langsigtede mål, og tag et ad gangen.
  • Find nogle mennesker i dit netværk eller på sociale medier, som er med til at drive og hjælpe dig i mål med dine drømme.
  • Kast dig ud i det. Du skal turde at tro på dig selv og din passion.

Hvad er dine bedste tips til en god start på et nyt år?
”Personligt, vil jeg gerne stoppe mere op, nyde nuet og tiden med mine nærmeste. Vi lever i et samfund, hvor vi har travlt, og hvor Covid-19 fylder meget. Jeg synes derfor, at vi skal blive bedre til at minde hinanden om at nyde nuet og vores medmennesker, så vi ikke tager det for givet. For at få en god start på det nye år, så sæt en barre der ikke er for høj, og som du kan overskue". 
Hvilke mål har du for 2021?

"I dag handler mine drømme ikke om at skabe en karriere, men at have en sund virksomhed, hvor jeg har mig selv med. Jeg vil ikke arbejde over 80 timer om ugen, men også skabe en hverdag, hvor der er plads til 4 børn, en masse skønne madoplevelser og rejser. Alle i familien er kæmpe mad-entusiaster, og det fylder meget i vores hverdag. Det er disse stunder, hvor vi står i køkkenet og kokkererer sammen, som gør mig lykkelig. Her har jeg min helt store passion i centrum forenet med min familie - jeg elsker det!"

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer modereres, før de offentliggøres