Mette Bloch: Om kosttilskud og gode vaner

Du kender det. Du vil gerne ændre livsstil, leve sundere og mere fornuftigt, men det er svært at holde ved.

De fleste går på en kur af en art, altså en periode hvor de lever på en anden måde end de plejer, mere motion, sundere mad og måske endda lidt mindfulness. Langt de fleste er slået tilbage til start efter ganske kort tid, eller måske gennemfører de kuren, men så falder de tilbage i den gamle vaner.

Jeg er også sådan en. Jeg er ikke et hak bedre end alle andre, og jeg har gang på gang besluttet mig for, at nu skal jeg leve på en HELT ny måde resten af mit liv, for at høre mig selv sige “det passer egentlig bedst at starte med det projekt på mandag” og så glemmer jeg det mandag, og så er det næste mandag (du fortsætter bare selv dén historie).

En ting jeg har gjort som hjælper mig, og som jeg virkelig føler har en effekt, er at lave nogle rutiner som minder mig om, hvorfor jeg gør, som jeg gør. Og hvis det lyder som noget rod, så lad mig give dig et eksempel.

Jeg har det med at snack-spise om aftenen. Især sent om aftenen, fordi den irrationelle del af min hjerne tror, at jeg vil ligge vågen med rumlende mave hele natten, hvis jeg ikke spiser.

Jeg kunne snildt hælde en pose vingummier i hovedet, et par ostemadder og måske en pose popcorn, mest fordi det er tåbeligt kun at spise en halv, når de nu bliver bløde, når først posen har været åben.

Det er jeg holdt op med, altså snackeriet. Og hvordan? tænker du så måske. Jamen det er ikke fordi, jeg er blevet super sej, eller at jeg lægger enormt mange bånd på mig selv, jeg har bare lavet en rutine, der virker.

Når jeg har spist aftensmad og ryddet af, så kan jeg godt lide at drikke mig en kop kaffe. Jeg har en fin lille maskine, der sætter mig på arbejde med både at skulle lave et shot espresso, og så skal jeg steame mælk. Når jeg står med den færdige kop kaffe i hånden, så tager jeg 5 vingummier. Jep! jeg snacker, gør jeg. Men de giver god mening, dem jeg tager. Det er to “Sleep support” og tre “Magnesium citrate”.

[sleep-support] 

[magnesium-citrate]

Jeg tager dem med ind til computeren, lænestolen hvor jeg læser bøger eller til sofaen ved tv’et. Så sidder jeg der og får en tår kaffe, en vingummi, en tår kaffe, en vingummi - indtil koppen er tom og vingummierne er væk. Min hjerne ved, at jeg har fået noget lækkert, og jeg har endda fået noget, der afslapper på den fede måde, og får mig til at falde lettere i søvn.

Min nye rutine holder, fordi jeg ikke føler, jeg giver afkald på noget. Jeg har bare skiftet slikposer og popcorn ud med vitaminer. Hvis det virker for mig, så kan det også virke for dig!

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer modereres, før de offentliggøres