Kvinder der inspirerer | Vicki Zoe Risom

 

Vi er utrolig glade for at præsentere jer for denne måneds powerkvinde i vores serie "Kvinder der inspirerer". Vi er stolte af at byde Vicki Zoe Risom hjerteligt velkommen. Vicki er en anerkendt og super dygtig frisør og make-up artist. Vicki har prøvet enormt mange spændende ting, brænder for sit fag og altid klar til at begive sig ud i noget nyt.

 

Vil du fortælle lidt om dig selv og din baggrund?

Jeg er opvokset i en sund kernefamilie i en lille by i Jylland. Jeg er den mindste i en søskendeflok på tre. Som barn var jeg altid lidt af en krudtugle, og bestemt ikke en bogorm, da det simpelthen ikke var interessant nok. Det at sidde stille har aldrig været min spidskompetence. Det accepterede mine forældre, så godt som man nu kan - som forældre. Jeg er meget socialt anlagt, og har altid haft mange veninder. Jeg har været en ”drengepige”, som hellere ville klatre i træer og spille fodbold, end at lege med barbiedukker og gå i kjoler. Jeg brød mig ikke om fnidder, så det stod derfor ikke lige i kortene, at jeg skulle være frisør. Jeg har dog altid sagt, at jeg gerne ville være frisør, hvis jeg ikke kunne blive fodboldspiller. Så da jeg blev færdig med skolen, startede jeg i lære hos den bedste læremester.

I dag bor jeg sammen med min mand i et hus i Valby. Vi flytter dog snart tilbage i en lejlighed på Engholmen, da huset på “landet”, som jeg kalder det, blev for voksent. Vi har Baloo, som er en kat, og børn er måske en del fremtid og måske ikke. Det er mit mest stillede spørgsmål af kunder og følgere på Instagram. Jeg har ikke travlt med at planlægge mit liv, men jeg har travlt med at nyde det i stedet.

Allerede som 19-årig flyttede jeg til København, fordi jeg gerne ville være makeupartist. Jeg var så heldig at komme ind hos Nicci Welsh, som på daværende tidspunkt var en af de eneste makeupskoler i Danmark. Det var meget eksklusivt, fordi der ikke var mange, der blev optaget. Jeg kom til optagelsesprøve, og startede på hendes skole, og blev senere hendes personlige assistent. Jeg assisterede hende i et år på fuldtid, hvor jeg var med hende over alt. Jeg pakkede hendes kuffert, rensede pensler og hjalp til med alt, hun havde behov for. Mit samarbejde med Nicci gik rigtig godt og førte til, at jeg opnåede en af mine helt store drømme, nemlig at lave musikvideoer med Nik & Jay. Det har ført til en kæmpe karriere med et stort CV, som jeg kun kan se tilbage på med stolthed.

Jeg savnede at klippe hår, så jeg blev ansat hos Dennis Knudsen, og senere blev jeg hans højre hånd. Vi kørte Danmark rundt og lavede shows og film mm. Dennis og jeg er som pot og pande, og vi har arbejdet sammen i otte år nu. Jeg var med til at lukke Dennis store salon, og så åbnede vi sammen den salon, hvor jeg stadig er. Vi var sammen i salonen i tre år, så tilbød han mig at købe ham ud af salonen. Salonen blev derefter mit eget værk - Zoe salon. Jeg har altid sagt til min far, at jeg aldrig skulle have min egen salon, men når nogen kaster en bold til mig, så griber jeg den, og så må det bære eller briste. Jeg får det altid til at bære, og alting til at lykkes. Det skyldes nok, at jeg ikke tænker, før jeg handler, men først når det hele er overstået.

Jeg arbejder bedst sammen med mennesker, der arbejder hårdt og som virkelig gerne vil det. Jeg lever mig ind i alting. Det er derfor vigtigt, når jeg eksempelvis har en elev, at det er en person, der har de samme ambitioner og mål som mig.

 

Hvad er skønhed for dig?

Skønhed kommer indefra. Det kan godt lyde lidt klicheagtigt, men jeg synes, at det er enormt vigtigt, at man hviler i sig selv. Når man hviler i sig selv, så bliver alting mere fantastisk på en eller anden måde. Når man har det godt indeni, så får man det også automatisk udenpå.
De sociale medier er med til at skabe et skønhedsideal om, at man skal se ud på en bestemt måde gennem filtre. Det er ærgerligt, for det er ikke det, skønhed handler om. Skønhed handler netop om, at vi alle er forskellige og unikke på hver vores måde. En supermodel er nødvendigvis heller ikke den smukkeste pige i klassen, men den der kan skille sig ud fra mængden. Jeg synes også, at vi går en tid i møde, hvor folk vil være mere sig selv. Som frisør kan jeg også se, at flere ønsker at få deres egen naturlige hårfarve tilbage, og at man ikke længere behøver at være platinfarvet. Det er selvfølgelig ikke en god forretningsmodel for mig, men jeg synes, at det er fedt, at vi begynder at fokusere mere på vores naturlige skønhed. Det kan jeg også mærke, at mine kunder efterspørger mere og mere.
 
Hvad er dine bedste råd til at få det meste ud af sit hår?
  • Mit første råd er at gå til en frisør, der kan kigge på dit hår og finde ud af, hvad dit hår kan. Vores hår i Norden er som regel meget fint, så det er vigtigt, at man får den rigtige vejledning fra frisøren.
  • Hårstrået er ”dødt”, så det er derfor vigtigt, at man plejer håret indefra. Her kommer VitaYummy ind i billedet. Det er vigtigt at spise sundt, og at indtage de nødvendige vitaminer. VitaYummy’s Hair & Nails er utrolig unik, fordi håret får næring indefra. Det kan vi ikke gøre på samme måde med hårprodukter, hårkurer og proteinkurer. Det hele handler om hovedbunden. Hvis man skal have det optimale ud af sit hår, så er det vigtigt, at man finder en shampoo, som passer hovedbunden og plejer den. Man skal tænke over at få renset hovedbunden, ligesom man renser porerne på sin hud. I hovedbunden er der porer ligesom i vores hud, og de skal ikke tilstoppes med produkter. Der skal være et sundt miljø i hovedbunden, hvis man skal have stærkt og sundt hår.
  • Vælg den farve dit hår kan holde til. Hvis dit hår ikke kan holde til det, så ender du med en tynd hestehale. Hvis man har superfint hår, så anbefaler jeg ikke, at man farver det ret meget og i så fald meget skånsomt. Selvom mange er ærgerlige over de har tyndt og fint hår, så kan det faktisk rigtig mange ting med den rigtige behandling og gode produkter.
 
Hvordan skaber du en god balance i en travl hverdag?
Jeg er ikke særlig god til at finde en balance i hverdagen. ”Hele” mit liv handler om salonen, og mit arbejde. Jeg er rigtig heldig, at jeg får alt andet til at fungere, fordi jeg har verdens bedste mand, som accepterer min livsstil og min arbejdsmoral. Jeg har de bedste veninder, som ved, at hvis vi skal drikke en kop kaffe, så skal de komme ind i salonen. Jeg er ikke en person, der bliver stresset. Jeg lever med stress i hverdagen, så det er ikke noget, der påvirker mig. Tværtimod, så kan jeg ikke holde ud ikke at have noget at lave. Jeg får gåpåmod, når jeg er aktiv og har en masse bolde i luften. Balancen med at få løbet en tur er rigtig svær, fordi jeg er træt, når jeg kommer hjem, men så sørger jeg for at spise sundt i løbet af dagen, så det bliver en god balance - og så får jeg løbet og trænet i weekenderne.  
 
Hvordan ser en dag på salonen ud hos dig?
Jeg har en meget familiær salon, hvor jeg for det meste kender kunderne rigtig godt. Det er vigtigt for mig, at der altid er pissegod stemning herinde, så der er altid kaffe, Gin & Tonic og Rosé på menuen. Man skal have en gejst, når man arbejder sammen med mig. Vi er dybt seriøse og meget professionelle frisører, men også en salon med humor og grin i dagligdagen. Men jeg er jo ikke altid i salonen. Jeg kan også være på et photoshoot, lave Copenhagen Fashion Week eller noget helt tredje. Jeg elsker, at mit arbejde byder på variation.
 
Hvordan definerer du god energi?
God energi for mig er, at man er ærlig. Det er vigtigt at tale ud om tingene, så man kan navigere i hverdagen og finde ud af, om man skal gå til højre eller til venstre. Det giver mig også god energi, at man smiler. Hvis du smiler til verden, så smiler den tilbage til dig. Nogle gange kan man selvfølgelig have en dårlig dag, hvor man rammer en mur, men så er det vigtigt, at man alligevel kan smile udadtil. Jeg har en filosofi om, at når man går ind ad døren til salonen, så skal man lægge eventuelle problemer fra privatlivet bag sig, og ellers taler vi kun om det i personalerummet. Det en ting jeg lært fra Dennis Knudsen. Det handler om at have et glad ansigt udadtil, og det virker altså. Det er selvfølgelig okay at have en dårlig dag, men det er rigtig vigtigt, at kunden aldrig nogensinde mærker det, fordi kunden betaler de samme penge, ligegyldigt om du har en dårlig dag eller ej.
 
Hvem og hvad inspirerer dig i hverdagen?
Jeg tror på, at man skal omringe sig med mennesker, der gør én bedre, og som motiverer dig. Man kommer ikke langt, hvis man ikke kan se ud over sin egen næsetip. Det er vigtigt at være sammen med folk, som hele tiden kan inspirere med noget nyt. Min mand og mine venner inspirerer mig sindssygt meget, og rykker mig længere end jeg selv kan tænke. Hvis jeg går i stå i min udvikling, så skal de nok sørge for, at jeg kommer på banen igen. Jeg bliver også meget inspireret af folk, der arbejder hårdt, hvad end det er i fitnessbranchen, i en tøjbutik eller et helt tredje sted. Folk der kommer frem på deres egen måde – det bliver jeg enormt inspireret af. Jeg bliver egentlig ikke inspireret af penge – det er succesen, og hvordan man kommer dertil, der motiverer mig. Jeg bliver enormt inspireret af mine kollegaer i branchen, og når jeg siger kollegaer, så mener jeg andre saloner. Jeg ser dem ikke som konkurrenter, men som kollegaer, der kan inspirere mig. Hvis jeg ikke har tid, så kan jeg sende en kunde videre til en anden. Og så får jeg helt sikkert en ny kunde en anden gang. Instagram er også en fed platform, fordi jeg kan blive inspireret af andre saloner i hele verden. Jeg tror, at vi som frisører godt kunne være bedre til at give hinanden et skulderklap. Så omring dig med mennesker du kan se op til.

 

Hvad er dine bedste tips til at opnå succes?

  1. Tro på dig selv. Den eneste forhindring i livet, er os selv. Vi har altid svært ved at se vores egne talenter, og kan nemt se at alle andre kan. Hvis du tror på dig selv, så rykker du flere meter frem.
  2. Spring ud i det. Tag chancen og grib bolden, når den bliver kastet til dig. Det kan godt være ude af din comfort zone, men det virkelig vigtigt at tage de skridt, der skal til, og at opsøge muligheden. Der er ikke nogen, der kommer og banker på din dør, og giver dig muligheden. Hvis man skal banke på 100 døre for at få en mulighed, så er det man skal gøre. Når døren så åbner sig, så skal man vise man vil det 110%.
  3. Arbejd hårdt. Nogle gange må man give sig 110% procent. Jeg arbejdede gratis for Nicci Welsh i et år, og jeg arbejdede utrolig meget. Jeg ville det mere end nogen anden, og det ønskede jeg at bevise overfor Nicci. Jeg var pissedygtig, og det skulle hun se. Jeg ofrede mig så meget, men jeg synes også, at det var sjovt - og så var hun klar til at ansætte mig bagefter.

 

Hvordan bliver man den bedste udgave af sig selv?
  • Skriv ned, hvad der er vigtigt for dig, hvad ser du i andre og hvorfor inspirerer de dig?
  • Mærk efter, hvordan du har det. Det er vigtigt at have dig selv med hele vejen, og det er kun dig, der ved hvordan, du har det bedst.
  • Start dagen med at evaluere, hvad du skal og mærk efter helt nede i maven, så vil du med garanti føle dig mere motiveret og spændt på dagen.
  • Vær åben, vær dig selv og prøv ikke at være en anden på din arbejdsplads end den du er derhjemme. Det er alt for kompliceret at prøve at spille en anden rolle, og der er aldrig noget galt ved at være sig selv, det er tværtimod din styrke.

Leave a comment

All comments are moderated before being published