Kvinder der inspirerer | Charmaine Lago

 

VitaYummy er utrolig stolte af at præsentere Girlboss Charmaine Lago i vores serie "Kvinder der inspirerer". Charmaine er en ung, modig og talentfuld iværksætter i modebranchen, og i en alder af 24 år, driver hun et PR-bureau, et model bureau og sit eget tøjbrand. Du kan læse Charmaines inspirerende historie lige her:

 

Vil du fortælle lidt om dig selv?

Til daglig driver jeg tre forskellige virksomheder: Mit eget PR-bureau 96StudioCreation (som i starten hed Lé Lago Consulting). Så driver jeg tøjbrandet Lé Lago Vetements, og har netop også lanceret modelbureauet Content Agency. I forbindelse med åbningen af mit nye showroom i København denne måned, har jeg besluttet at skifte navnet til 96StudioCreation.

Jeg startede 96StudioCreation i Herning, da jeg studerede til Designteknolog på VIA Design. Under min uddannelse kom jeg i praktik hos Headstart Fashion, som er et event/influencer bureau. Jeg blev så fanget af branchen på min praktikplads, at jeg besluttede mig for at blive iværksætter og starte mit eget PR-bureau. Jeg kontaktede derfor en masse forskellige virksomheder og fik 140 besøgende til et event, hvor 40% af dem var influencere. Jeg fandt derfor hurtigt ud af, at jeg kunne et eller andet selv. Det gik rigtig godt med PR-bureauet. Efter et halvt år besluttede jeg mig for, at jeg ville skabe mit eget tøjbrand. Det gik også rigtig godt, og Lé Lago Vetements er i dag en virksomhed, som jeg lever af sammen med PR-bureauet.

Jeg startede PR-bureauet og tøjbrandet sammen med min ekskæreste, så noget af det hårdeste ved denne iværksætterrejse var at gå fra en kæreste, som også var min arbejdspartner. Det var utrolig svært at finde ud af, hvordan virksomhederne skulle drives samtidig med at flytte til København på egen hånd. Det var udfordrende at skabe et netværk i København fordi corona medførte, at jeg ikke kunne møde og lære nye mennesker at kende på samme måde som normalt. Jeg har derfor arbejdet helt vildt hårdt for at række ud til forskellige mennesker. I slutningen af 2020 besluttede jeg mig for at give den hele armen, og satte et mål for 2021 om, at jeg skulle arbejde mega hårdt. Det betyder også, at vi er rivende vækst lige nu. Jeg er gået fra at være mig selv til at være et team på seks, så det hele går rigtig stærkt lige nu.

Hvordan er du nået til det sted, hvor du er i dag?

Det er faktisk en meget sjov historie. Da jeg blev student i Herning, sagde jeg til mine forældre, at jeg gerne ville rejse til USA og leve livet. Det var meget spontant, og jeg troede egentlig bare, at jeg skulle være ved Malibu strand. En dag blev jeg inviteret til New York af en af mine venner i forbindelse med åbningen af en Joe and The Juice. Jeg gik rundt i New Yorks gader, og endte i en bagel shop, hvor en kvinde kom hen og prikkede mig på skulderen, og sagde ”Wow, I love your coat”. Det startede det hele. På daværende tidspunkt levede jeg som influencer, og kvinden havde sit eget modemagasin, og vi besluttede os for at tage til Fashion Week sammen ugen efter.

På Fashion Week mødte jeg en mand, som fortalte mig, at jeg skulle bruge mit netværk resten af livet. Influencer marketing var på daværende tidspunkt meget nyt, og man vidste ikke, hvordan man markedsførte sig. Men han rådede mig til at kontakte en masse forskellige hoteller og flyselskaber og opfordre dem til at arbejde sammen med mig. Det gav resultat. Da jeg kom hjem fra USA, blev jeg fløjet rundt til modeuger af British Airways, presseture og boede på Marriot hotel. Det var her, at jeg fandt ud af, at jeg ville arbejde i modebranchen.

Jeg var en af de første influencere i Danmark og havde over 100.000 følgere dengang. Jeg var Premium blogger hos Bloggers Delight, hvor jeg næsten altid var i ”Top 10” og inde hos agenciet ”Social works”. Jeg havde allerede et meget selvstændig mindset som 16-årig. Dengang vidste man ikke, hvad man skulle gøre, så jeg rakte bare ud til utallige virksomheder og blev sponsoreret af dem.

Men i 2018 blev min profil hacket og alt det, jeg havde opbygget på fem år, var pludselig væk. Jeg gav lidt op i modebranchen og tænkte, at det var ikke der, jeg skulle være længere, men da jeg begyndte at studere igen, fandt jeg ud af, at jeg gerne ville tilbage.

Kvinden jeg mødte tilfældigt i bagelshoppen i New York, skrev til mig i sidste måned, at hun gerne ville indgå et samarbejde mellem hendes modemagasin i New York og mit PR-bureau i København. Det er en vigtig historie, da den viser, at tilfældigheder kan skabe succes, og at det er vigtigt, at holde fast i sit netværk. Det er på grund af de her små tilfældigheder, at jeg er, hvor jeg er i dag. Hvis min Instagram-profil ikke var blevet hacket dengang, så var det ikke sikkert, at jeg ville være iværksætter i dag.  

 

Hvordan er det at skabe en karriere som ung?

I dag er vi heldige at have så mange muligheder. Som ung kan vi bare springe ud i det, og afprøve en masse forskellige ting. En udfordring er, at det er rigtig hårdt økonomisk, og at man ikke ved, hvordan virksomheden vil vækste og udvikle sig. Men mine bedste råd til at skabe en karriere som ung er:

  • Spring ud i det. Gå efter dine drømme og hold dig ikke tilbage. Der vil aldrig være et rigtigt tidspunkt, så mit råd er bare at gøre det og ikke bekymre dig om, hvad andre tænker.
  • Udnyt tiden. Hvis du går rundt med en iværksætter drøm i maven, så er du nødt til at prioritere og gå all in de næste 2-3 år. Det kan være rigtig hårdt, men i sidste ende betaler det sig at knokle for sin drøm.
  • Husk at koble fra, og tage nogle hyggelige og afslappende dage, så bliver du også mere frisk i hovedet og får energi til en ny arbejdsuge.

Men det kan selvfølgelig være hårdt at skabe karriere i en ung alder, da der er mange ting, som er svære. Det sociale liv, hvor man er nødt til at sige nej til fest og farver, og ikke altid kan tage med veninder ud og drikke en øl. Man er bare nødt til at prioritere anderledes, hvis man gerne vil have sin virksomhed til at vokse. Jeg bruger derfor mange af mine fredage og lørdage på at arbejde derhjemme, Heldigvis er jeg så heldig, at mange af de piger, jeg arbejder med i branchen, er nogle af mine tætte veninder.

Hvor skal man starte, hvis man vil være iværksætter?

Jeg kan virkelig anbefale at tage en uddannelse, da man ikke ved, hvad fremtiden bringer, og det er altid rart at have noget falde tilbage på. Dog vil jeg være helt ærlig og pointere, at det ikke var pga. uddannelsen, at jeg blev selvstændig, men pga. muligheden for at komme i praktik under min uddannelse. Jeg har selv brugt meget tid på at researche og lære gennem årene. Det jeg laver i dag, tager derfor ikke udgangspunkt i min uddannelse, men mere i, hvad jeg tænker er gode ideer. Jeg har ikke lavet nogen stor forretningsplan, men i stedet springer jeg bare ud i det. Det er sådan, jeg er som person – nogle gange lykkes det, og andre gange gør det ikke. Når det ikke lykkes, så finder jeg hurtigt ud af, hvad jeg så skal gøre. Så det hele er egentlig bygget på erfaring, research og min passion for at følge med i andre virksomheder.

 

Hvordan har du gjort dine sociale medier til et værktøj i din karriere?

Min karriere er opbygget omkring mit tøjbrand Lé Lago Vetements, da det er derigennem, at jeg har indgået mange samarbejdsaftaler. Jeg har brugt min Instagram til at bygge brandet op gennem give-aways, influencersamarbejder og alle funktionerne på Instagram. Jeg har brugt Lé Lago Vetements til at vækste mine andre profiler, da jeg igennem mine influencer-bekendtskaber, har fået skabt en stor følgerskare på Lé Lagos Instagram. Jeg bruger primært sociale medier til at skabe netværk, og til at vise mit arbejde, og de services vi leverer gennem PR-bureauet. Le Lago er blevet så stor, at virksomhederne har opdaget, at det er mig, der står stå bag brandet.

Jeg har også brugt mit netværk utrolig meget og rakt ud til utallige virksomheder, hvilket er årsagen til at PR-bureauet er i stor vækst. Vi skyder rigtig mange kampagner og billeder for virksomheder, så vi bliver tagget og omtalt i mange forskellige sammenhænge. Jeg bruger meget tag-værktøjet, da det hjælper med at eksponere vores arbejde og række ud til en masse nye mennesker.

 

Hvad er dine tanker om communities?

Når vi åbner showroomet, så vil jeg rigtig gerne sætte stor fokus på, at Lé Lago Vetements ikke blot er et brand og en webshop, men et girlcommunity. Vi har ikke behov for at booke modeller fra Le Management eller Scoop Models, da vi gerne vil have fokus på, at modellerne er piger, som alle kan appellere til. Vi ønsker at skabe et brand, hvor pigerne føler, at de kan være sig selv, og at der er plads til alle størrelser, farver og typer. Det er vigtigt for os, at vi kan inddrage vores kunder i processen, hvorfor vi også laver events, pop-up shops og photoshoots. Jeg skulle have holdt foredrag sidste år (men så kom der corona),  hvor jeg gerne vil hjælpe unge kvinder til at udleve deres drømme. Brandet Lé Lago Vetements skal også gene være et inspirationsbrand, hvor pigerne får mulighed for at blive postet på profilen. Vi har derfor lavet et koncept, der hedder Lé Lago darlings, så dem der tagger Lé Lago Vetements kan blive postet på vores profil. 

Det samme gælder vores modelbureau. Det har vi startet, fordi der er så mange smukke piger, som gerne vil være modeller, men på grund af små ting som eksempelvis at mangle 3 cm i højden ikke kan komme ind til nogle bureauer. Så vi har skabt et modelbureau, hvor vi giver plads til alle piger – fordi vi ser potentialet i dem. Vi tror på, at det er det nye i branchen, og vi vil gerne være  first movers på det.

 

Er der noget, du ville ændre, hvis du skulle starte forfra som influencer?

Starten af min rejse som influencer var utrolig hård, da jeg kun var 15 år og lige var startet i gymnasiet. Gymnasietiden er generelt rigtig hård. Jeg startede min blog meget ung, og Herning er en lille by, så det var svært at være anderledes og gøre noget andre ikke gjorde. Jeg blev set meget ned på, men jeg blev aldrig mobbet. Jeg fik da nogle haters, som synes, at det var mærkeligt, at jeg skulle være noget, andre ikke var. Jo flere haters jeg fik, desto mere fik jeg egentlig lyst til at gøre det, fordi jeg ville vise, at jeg godt kunne. Det var selvfølgelig rigtig hårdt, og jeg tror, det er nemmere at springe ud som influencer i dag, fordi man er vokset op med sociale medier. Hvis man drømmer om at være influencer, så handler det bare om at springe ud i det – for hvis jeg ikke gør det, hvem skal så gøre det?

Da jeg startede, var der rigtig mange piger, som ihærdigt prøvede at ligne Josefine H.J’s Instagram profil. I dag kan jeg se, at tendensen har ændret sig rigtig meget. Piger er blevet bedre til at være sig selv, poste hvad de vil og være sin egen. Man kan selvfølgelig godt blive inspireret af andre, men jeg vil virkelig anbefale at poste, hvad man har lyst til og ikke kopiere andre. Jeg finder ægthed meget inspirerende ved andre profiler, og jeg elsker at se influencere, der bygger deres eget DNA op. Jeg synes også, at sociale medier er blevet et mere personligt forum, og ikke så opstillet som tidligere. Det er ikke det perfekte madbillede, der er det vigtigste i dag. Man skal bare være sig selv, ikke redigere sit ansigt eller sin krop tyndere. Jeg elsker denne ændring, så hvis jeg skulle starte forfra, så ville jeg fokusere mere på at være ægte.

 

Hvordan opbygger man et stærkt netværk, og hvordan bruger man det? 

Netværk er min kerne. Jeg har opbygget mit netværk, fordi jeg snakker rigtig meget, er god til at tage initiativ og at være åben. Når jeg er til events, så er jeg god til at lytte. Jeg er meget nysgerrig på andre menneskers liv, og det viser jeg. Jeg bliver altid gode veninder med folk jeg møder, så jeg tror, at det er en del af min personlighed. Det er også vigtigt for mig, at ligegyldigt om jeg taler med en pakkepige eller den øverste chef, så taler jeg ens til dem. Det er vigtigt, når man ønsker at opbygge et netværk.

Jeg elsker at hjælpe andre eller give det videre til andre, der kan. Det tror jeg også er årsagen til, at mit netværk er så stort som det er, fordi jeg elsker at dele ud af mine ideer og at blive inspireret af andre. Jeg kan sagtens bruge en hel aften på Instagram på at skrive til folk, jeg finder interessante, og spørge om de har lyst til at drikke en kop kaffe. Det var også sådan jeg overlevede i USA.

Mit råd er derfor at tage initiativ. Man skal ikke sidde derhjemme og vente på at virksomheder eller at andre mennesker skriver til en. De kommer ikke, hvis man ikke selv gør noget. Det kræver virkelig noget at bygge et netværk.

  

Hvad driver dig til at følge dine drømme?

Det er faktisk et rigtig svært spørgsmål at svare på, men jeg tror, at det er resultater. Jeg bliver meget inspireret af at hjælpe virksomheder med at skabe resultater. Jeg elsker at mærke, hvor glade de bliver, og at se dem stråle af glæde over resultaterne. Det er virkelig min drivkraft, og det gør, at jeg får endnu mere lyst til at arbejde. Jeg tror, at 90% af alle mine samarbejder vender tilbage og vil forsætte. Det driver mig og gør mig glad. Resultater skaber forandring, og jeg bliver meget inspireret af mine kunder og deres følelser omkring samarbejdet. Jeg elsker at hjælpe og skabe succes for andre. Det er min største drivkraft. 

 

Hvad er dine mål for fremtiden?

I fremtiden drømmer jeg om at bo i New York, selvom mit hjertebarn og base er herhjemme i København. Jeg er en storbypige, som elsker udfordringer og udlandet. Mit mål er at vækste, blive mere international og ekspandere til større markeder ift. tøjbrandet. På PR-delen er min drøm at skyde store kampagner for store virksomheder. Og så håber jeg at komme til at rejse i år, hvis Corona tillader det. I samarbejde med kvinden fra New York, har vi indgået en aftale om en post-production i Barcelona, og så håber jeg det bliver muligt at skyde flere store kampagner for internationale brands. Jeg drømmer om at se, hvad udlandet kan gøre for mig. Det tror jeg på skal ske inden for de næste fire år. Det er mit mål.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

All comments are moderated before being published