Christine Matthesen: Råd til hyperpigmentering

Christine Matthesen kommer her med sine bedste råd, hvis du oplever hyperpigmentering fra sommers sol og varme. For det er i de mørke vintermåneder, at du har de bedste forudsætninger og muligheder for at gøre noget ved det.

Hyperpigmentering kræver, at du går rimelig takteret til værks, og at du er vedholdende i din daglige hudplejerutine over længere tid. Det er ikke noget, som forsvinder fra den ene dag til den anden. For langt de fleste vil det være en kombination af forskellige ingredienser og ikke bare én enkelt ingrediens, der kommer til at gøre forskellen. Der er flere forskellige aspekter:

  • Du vil gerne eksfoliere det øverste lag af døde hudceller af.
  • Du vil gerne lysne de eksisterende områder med hyperpigmentering.
  • Du vil gerne begrænse melaninproduktionen i huden, så du danner færre nye pletter samtidig med, at de eksisterende pletter ikke bliver mørkere.

Du har højst sandsynligt allerede hørt om vitamin C og om niacinamid til at lysne hyperpigmentering. Men du kan med fordel også kigge efter tranexamsyre, azelainsyre, kojic acid og alpha arbutin i dine produkter. Til eksfoliering vil særligt AHA være en rigtig effektiv eksfoliering - glykolsyre er den mest potente og lactic acid og mandelic acid er lidt mildere. Hvis du ikke bruger retinol i din hudpleje, er det også en rigtig effektiv ingrediens i forhold til hyperpigmentering.

Men det allervigtigste er, at du bruger solcreme året rundt, og får så lidt sol i ansigtet som muligt - specielt når du begynder at arbejde takteret på at lysne hyper pigmenteringen. I den periode vil din hud nemlig være mere udsat. Ikke mindst fordi solens stråler egentligt bare vil gå ind og modarbejde alt dit hårde arbejde.

Leave a comment

All comments are moderated before being published